NOS Voetbal

Jans blikt terug op bekerwinst PEC: 'Doe normaal, wees geen Louis van Gaal'

Een bekerfinale tussen een topclub uit de randstad en een subtopper uit het oosten van het land. Dit jaar staat die op het programma met de ontmoeting tussen Feyenoord en NEC, maar tien jaar geleden was dat ook al het recept. Toen won PEC Zwolle met liefst 5-1 van Ajax.

De trainer van PEC was toen Ron Jans, die anno 2024 nog eens terugblikt op de gewonnen bekerfinale. "We waren zo effectief in de eerste helft. Volgens mij hebben we vier kansen gehad, en die gingen er allemaal in. Ik denk niet dat dit snel overtroffen gaat worden."

Jans blikt terug op bekerwinst PEC: 'Doe normaal, wees geen Louis van Gaal'

Hoe mooi de wedstrijd ook was, er is Jans vooral veel bijgebleven van de uren erna. "Wat ik een enorme plus vind: we kwamen op zondagavond terug uit De Kuip, en in ons stadion zaten gewoon vierduizend mensen!"

Toen moesten de rondvaart en de huldiging nog komen. "Daar zag ik eigenlijk best wel tegenop. Ik heb de spelers het advies gegeven: zorg dat je het bewust meemaakt en gooi jezelf niet te snel vol."

Daarnaast moest Jans zichzelf nog een voornemen maken. "Doe normaal, wees geen Louis van Gaal, die soms misschien een beetje 'te' is in de omgang met het publiek. Maar ja er zit zoveel in je, en je doet wat, En dit was het: het dansje", refereert hij aan de befaamd geworden 'Ron Jans-dans.'

De Ron Jans-dans

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl