De boot zonk enkele minuten na vertrek uit de hoofdstad Bangui
NOS Nieuws

Zeker 58 doden na kapseizen van veerboot in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Bij een bootongeluk op de Mpoko-rivier in de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn zeker 58 mensen om het leven gekomen, meldt de Franse nieuwszender France24 op basis van berichten van lokale reddingsdiensten. De veerboot met meer dan 300 mensen aan boord was gisteren onderweg naar de begrafenis van een dorpshoofd.

Een paar minuten na vertrek uit de hoofdstad Bangui brak de boot in tweeën, waardoor het vaartuig begon te zinken. Mogelijk was de boot te zwaar belast, melden lokale media op basis van ooggetuigen.

De hulpdiensten kwamen zo'n veertig minuten na het ongeluk ter plaatse. Op beelden op sociale media is te zien hoe omstanders zelf al met kano's richting de gezonken veerboot voeren om mensen te redden.

Naast de 58 lichamen die geborgen zijn, is er nog een onbekend aantal opvarenden vermist. Tientallen anderen raakten gewond bij het bootongeluk.

Het ongeluk vond plaats vlak bij de wal, waardoor veel mensen getuige waren van het kapseizen van de boot. Op X circuleren beelden van het zinkende schip:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl