Bernardo Silva is de gevierde man na zijn late treffer in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea.
NOS Voetbal

Manchester City naar FA Cup-finale na zwaarbevochten zege op Chelsea

Manchester City heeft net als vorig seizoen de finale van de FA Cup bereikt. In een spannend voetbalgevecht op Wembley was de titelhouder met 1-0 te sterk voor Chelsea.

Vorig jaar won de ploeg van trainer Pep Guardiola de 'treble' van Premier League, FA Cup en Champions League. Een herhaling van dat kunstje is sinds afgelopen woensdag niet meer mogelijk, toen werd City in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid.

Bernardo Silva miste in de beslissende strafschoppenserie tegen Real, maar schoot zijn ploeg zaterdag - na een knappe actie van Kevin De Bruyne - kort voor tijd wel naar de dertiende bekerfinale.

Chelsea sterker

Manchester City, met Nathan Aké in de basis, had het daarvoor lange tijd lastig tegen Chelsea. Topscorer Cole Palmer (afkomstig uit de jeugd van City) zorgde voor veel gevaar en spits Nicolas Jackson hielp de ene na de andere kans om zeep.

Pep Guardiola knuffelt Jack Grealish

Ook mocht City van geluk spreken dat een handsbal van Jack Grealish, die een vrije trap van Chelsea ongelukkig tegen de arm kreeg, niet tot een strafschop leidde.

Na de treffer van Silva hield City probleemloos stand.

Manchester Derby?

Zondag is de andere halve finale in de FA Cup tussen Coventry City en Manchester United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl