De ruiten en de geldautomaat gingen aan diggelen
NOS NieuwsAangepast

Politie zoekt twee verdachten na plofkraak in stationshal Delft

De politie zoekt twee verdachten van een plofkraak vannacht in het kantoor van GWK Travelex in de stationshal van Delft. Bij de ontploffing gingen de ruiten, balie en de geldautomaat aan diggelen. Volgens de politie is er niets buitgemaakt.

Om 04.30 uur werd het brandalarm geactiveerd. Toen de brandweer en politie aankwamen, lag de vloer van de stationshal bezaaid met brokstukken. Een groot deel van de hal werd afgezet. Treinpassagiers konden wel via een zijingang naar binnen of naar buiten. Het treinverkeer had geen last van de plofkraak in Delft.

Na de ontploffing vluchtten twee verdachten op een scooter in de richting van de spoortunnel, meldde de politie later vanochtend bij Omroep West. De bestuurder droeg donkere kleding en handschoenen. De tweede verdachte droeg ook donkere handschoenen en een donker regenpak met reflecterende strepen en een grijze capuchon. Ze hadden allebei een donkere sporttas bij zich.

Op het moment van de plofkraak was er iemand in de stationshal aanwezig. Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis, aldus een politiewoordvoerder.

Drie weken geleden werd een plofkraak gepleegd op de ticket- en servicewinkel op station Amsterdam Zuid. Ook daar was sprake van veel schade. Treinen konden vanwege het politieonderzoek urenlang niet stoppen op het station.

Een beschadigde geldautomaat in de stationshal van Delft

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl