De vlammen sloegen uit het pand
NOS Nieuws

Grote brand bij autoschadebedrijf in Kerkdriel onder controle

De brand die gisteravond uitbrak bij een autoschadebedrijf in het Gelderse Kerkdriel is onder controle. Rond 02.00 uur liet de veiligheidsregio weten dat de brandweer de brand meester is. Die rukte groots uit met dertig voertuigen en kreeg ondersteuning van collega's uit het nabijgelegen Den Bosch.

Grote brand bij autoschadebedrijf in Kerkdrielel

De brandweer verwacht nog een paar uur te moeten nablussen voordat de brand helemaal is gedoofd. Door de brand zijn roetdeeltjes neergedwarreld in de omgeving. De veiligheidsregio adviseert omwonenden om die zelf op te ruimen en bij het restafval te doen.

De brand ontstond rond 21.40 uur bij een autoschadebedrijf in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Nijverheidsstraat. In brand gevlogen autobanden veroorzaakten veel rook. Een aangrenzende sportschool lijkt ook veel schade te hebben opgelopen, meldt regionale krant De Gelderlander. Een bandenzaak en zeilwasserij in het gebouw zouden in mindere mate schade hebben.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt aan de krant dat één persoon in de ambulance is nagekeken. Of het een werknemer van een van de bedrijven betreft, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl