Tulpenvelden op Goeree-Overflakkee
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Bloeiende tulpenvelden op Goeree-Overflakkee trekken al vroeg bekijks

De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee staan dit jaar vroeg in bloei. Toeristen, dagjesmensen en Instagrammers weten de velden ook extra vroeg te vinden. "Het is voor ons mooi om te zien dat mensen ervan genieten", zegt tulpenkweker Jacob Jan Dogterom tegen de regionale omroep Rijnmond.

Volgens Dogterom steken de tulpen normaal gesproken nu pas zo'n beetje boven de grond uit. "Omdat het in december al heel vroeg gevroren heeft, dachten de bollen dat de winter al voorbij was. Daarnaast waren januari en februari warmer dan normaal, waardoor de tulpen dus al tien dagen vroeger in bloei staan."

Zoals elk jaar zitten er ook weer nieuwe tulpensoorten tussen, die ontstaan door ze te kruisen. Zo is er dit jaar een dubbele tulp te spotten. "Ze hebben dubbel zo veel bloemblaadjes als de 'enkele' tulpen. Dat is een beetje de modetrend van dit moment. De roze met witte variant is bijvoorbeeld erg geliefd in China en Japan."

Een nieuwe tulpensoort

De tulpen in het veld kunnen nu nog niet worden gekocht, maar worden wel bewonderd en volop gefotografeerd. "We zien heel veel toeristen die komen kijken. Ik sprak gisteren nog een stel uit Limburg dat de velden voor het eerst heeft ontdekt. Maar ook veel mensen uit België." Drie vrouwen in traditionele Indiase kleding dansten dit weekend tussen de tulpen. "Dat is voor ons ook vermakelijk", aldus de tulpenkweker.

Een Nederlandse man is met zijn gezin uit de Verenigde Staten een kijkje komen nemen, ondanks het matige weer. "We wonen in Michigan en komen eens in de twee jaar terug naar Nederland. Dan gaan we langs bij mijn ouders en natuurlijk van de tulpen genieten", zegt hij tegen de omroep.

Mensen mogen de tulpenvelden uiteraard bezoeken, maar mogen niks plukken en zeker niet door de velden lopen. De regels staan aangegeven op instructieborden, zegt kweker Dogterom. "We hebben de laatste jaren op die borden aangedrongen, en ik ben zeer tevreden met hoe het gaat. Zo kunnen we er allemaal van genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl