Harrie Lavreysen
NOS Wielrennen

Lavreysen wint ook sprinttoernooi Nations Cup: hattrick in laatste test voor Spelen

Harrie Lavreysen heeft een hattrick voltooid in zijn laatste wedstrijdweekend in aanloop naar de Olympische Spelen. De 27-jarige baanwielrenner won bij de Nations Cup in het Canadese Milton ook de individuele sprint.

Eerder in het weekend zegevierde Lavreysen al op het onderdeel keirin en in de teamsprint, met Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland.

In het sprinttoernooi zette Lavreysen de snelste tijd neer in de kwalificatie, waarna hij afrekende met de Tsjech Matej Bohuslavek, de Fransman Sebastien Vigier en Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago.

In de finale kwam Jaïr Tjon En Fa in de eerste heat nog dicht bij de Nederlander, in het tweede duel toonde Lavreysen zijn klasse. Hoogland strandde in de achtste finales, hij verloor de sprint van de Fransman Rayan Helal.

Lavreysen klopt Tjon En Fa in sprintfinale, hattrick op Nations Cup

Een dag eerder stonden de Nederlanders samen op het podium. Ook bij de keirin bleek Lavreysen de sterkste, hij maakte er een lange sprint van en reed met Hoogland in zijn wiel naar de winst. De Brit Jack Carlin werd derde.

Zilver Van der Peet

Steffie van der Peet kwam in een spannende keirinfinale niet voorbij regerend wereldkampioene Ellesse Andrews. De Nieuw-Zeelandse pakte de leiding, nadat Hettie van de Wouw het tempo flink had opgevoerd, en stond die niet meer af.

Van de Wouw werd vierde, net als een dag eerder in het sprinttoernooi. In de strijd om het brons legde de Nederlandse het af tegen Daniela Gaxiola uit Mexico.

Duurrenster Maike van der Duin kwam, net al Jan-Willem van Schip bij de mannen, in Milton niet verder dan een zevende plaats in het omnium.

Van Schip eindigde zondagavond wel op het podium van de madison, die hij reed met Yanne Dorenbos. Door een geweldig eindschot klom het duo in de koppelkoers naar de tweede plaats.

De Nederlanders hielden in een rechtstreeks duel in de laatste sprint het Deense duo achter zich en gingen op punten nog voorbij Portugal. De winst ging naar de Belgen Lindsay de Vylder en Robbe Ghys.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl