NOS Nieuws

Wekdienst 15/04: Strafeis in zaak middel 'X' • Nationale bijentelling van start

Goedemorgen! Het Openbaar Ministerie komt in de rechtbank Arnhem met de strafeisen in de zaak tegen zeven mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij het leveren van zelfdodingsmiddel 'X'. En de Nationale Bijentelling begint. Dit jaar duurt die voor het eerst tien dagen.

Eerst het weer: na een zonnige start trekken vanaf de late ochtend talrijke buien over het land. Onweer, hagel en zware windstoten van 75 tot 100 km/uur kunnen hinder veroorzaken. Het wordt 10 tot 12 graden

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Openbaar Ministerie komt in de rechtbank Arnhem met de strafeisen in de zaak tegen zeven mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij het leveren van zelfdodingsmiddel 'X'.
  • In de VS begint de strafzaak tegen oud-president Trump. Hij wordt verdacht van sjoemelen met documenten om het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels te verdoezelen. Het is voor het eerst dat een oud-president in de VS terecht staat in een strafzaak.
  • Demissionair minister Van Weyenberg van Financiën presenteert de voorjaarsnota. Daarin staat hoe het ervoor staat met de Rijksbegroting. De nota komt eerder dan normaal zodat de formerende partijen die al kunnen gebruiken.
  • En vandaag begint de zevende editie van de Nationale Bijentelling. Dit jaar duurt die voor het eerst tien dagen. De helft van de 360 soorten bijen die in Nederland voorkomen worden in hun voortbestaan bedreigd.

Dit is er vannacht gebeurd:

Het demissionaire kabinet geeft in de begroting voor de komende jaren, de voorjaarsnota, miljarden uit aan onder meer de crisisopvang van asielzoekers, slachtoffers van de kinderopvangtoeslag, Groningen en geldtekorten van gemeenten. Dat melden bronnen aan de NOS.

Voor de opvang van asielzoekers gaat meer dan een miljard euro naar het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Dat zijn 375 miljoen euro extra voor 2024 en 700 miljoen euro voor 2025.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Dertig jaar lang luidde Lee Towers de marathon van Rotterdam in met You'll Never Walk Alone. Gisteren deed de 78-jarige zanger dat voor het laatst.

Lee's laatste: nog één keer 'You'll Never Walk Alone' bij de Marathon Rotterdam

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl