Feest bij de spelers van Wrexham
NOS VoetbalAangepast

'Hollywoodclub' Wrexham schrijft nieuw hoofdstuk met weer een promotie

Voor het tweede jaar op rij zijn de voetballers van Wrexham gepromoveerd.

Na de titel van vorig jaar in de National League, het vijfde niveau in Engeland, heeft de ploeg zich dankzij een 6-0 zege op Forest Green Rovers verzekerd van een promotieplek in League Two. Volgend seizoen speelt Wrexham in League One, het derde niveau in Engeland.

Documentaireserie

De club kreeg de laatste jaren wereldwijde bekendheid dankzij de documentaireserie 'Welcome to Wrexham'. Daarin werden de club en eigenaren en Hollywood-acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney op de voet gevolgd.

Het Welshe Wrexham moest winnen van Forest Green en hopen op puntenverlies van concurrenten MK Dons en Barrow om twee wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen promotie veilig te stellen.

Toen Wrexham in de rust al met 4-0 voor stond kon het feestje al bijna gevierd worden. Toen bekend werd dat beide concurrenten verloren hadden, mocht de champagne worden ontkurkt.

Ondanks een oproep van de club om niet het veld te betreden na afloop, stroomde het veld vol met fans na het laatste fluitsignaal en volgde er een ouderwetse 'pitch invasion'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl