Yulimar Rojas tijdens de WK in Boedapest (2023)
NOS Sport

Olympisch kampioene hinkstapspringen Rojas mist Spelen door achillespeesblessure

Olympisch kampioene hinkstapspringen Yulimar Rojas kan haar titel deze zomer in Parijs niet verdedigen. De 28-jarige Venezolaanse liep tijdens een training een achillespeesblessure op en moest daarna een operatie ondergaan.

"Mijn hart is gebroken. Het spijt me zeer dat ik niet op de Spelen in Parijs kan zijn", schreef de viervoudig wereldkampioene op sociale media. Ze kwam verkeerd terecht na een sprong.

Yulimar Rojas in een ziekenhuisbed

De afwezigheid van Rojas op de Spelen is een gemis voor de Venezolaanse sportwereld. Hoewel ze al bijna tien jaar in Spanje woont, geldt ze in haar thuisland als nationale held. In de zomer van 2021 pakte ze in Tokio als eerste vrouw ooit een gouden olympische medaille voor Venezuela.

Wereldrecords

In het Japan National Stadium verbrak ze bovendien het wereldrecord dat al 26 jaar stond. Met een afstand van 15,67 meter verbeterde ze de sprong uit 1996 van de Oekraïense Inessa Kravets met zeventien centimeter.

Naast haar olympische titel en vier wereldtitels in de buitenlucht heeft Rojas ook drie indoor-wereldtitels achter haar naam. Ook heeft ze het wereldrecord indoor (15,74 meter) in handen.

Ook de Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft gereageerd op het nieuws dat Rojas de komende Spelen moet missen. "Al mijn liefde, solidariteit en steun. We houden van je en we kennen je inzet en discipline. Je bent een strijder voor het leven, een voorbeeld voor de jeugd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl