Rogier Meijer
NOS Voetbal

Succescoach Meijer blijft na zomer trouw aan NEC, verlengt met een jaar

Het contract van Rogier Meijer bij NEC is met nog weer een jaar verlengd. De 42-jarige Doetinchemmer gaat daarmee na de zomer zijn zesde jaar in als trainer bij de Nijmeegse club.

Meijer had het eerste elftal in het seizoen 2019/2020 voor het eerst onder zijn hoede, maar deelde destijds het hoofdtrainerschap met Adrie Bogers en François Gesthuizen. NEC speelde toen nog in de eerste divisie, maar het jaar erop leidde Meijer de ploeg via de nacompetitie naar de eredivisie.

Strijd om Europees voetbal

NEC eindigde op het hoogste niveau als elfde en twaalfde, maar doet dit seizoen nadrukkelijk mee in strijd om Europees voetbal. De Nijmegenaren staan na 29 speelronden op de vijfde plaats achter PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ, maar net voor Ajax.

Bovendien wacht de ploeg de finale om de KNVB-beker. Op 21 april is Feyenoord de tegenstander. Bij winst in De Kuip komt NEC volgend seizoen uit in de Europa League.

'Historisch seizoen'

Technisch directeur Carlos Aalbers noemt de positie van de trainer een van de belangrijkste bij een voetbalclub, waar het doorgaans een komen en gaan van spelers is. "Dan is het goed om daar stabiliteit te hebben. De chemie tussen de spelers en staf is nog steeds erg goed. Dus was het voor ons snel duidelijk dat we verder wilden met Rogier."

Meijer laat weten het nog altijd ontzettend naar zijn zin te hebben bij NEC. "En ik zie ook nog steeds mogelijkheden om de club structureel naar een hoger niveau te tillen. Nu we duidelijkheid hebben, geeft dat extra brandstof om van een heel mooi seizoen een historisch seizoen te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl