Dit is de boot die gisternacht omsloeg voor de kust van Mozambique
NOS Nieuws

Dodental scheepsramp Mozambique opgelopen tot boven 100

Het dodental van het ongeval met een omgebouwde veerboot bij Mozambique is gestegen tot boven de honderd, meldt president Nyusi van het Afrikaanse land. Zo'n twintig mensen worden nog vermist. Tien mensen zijn uit het water gered.

De overvolle boot met 130 passagiers sloeg gisternacht om, voor de kust van Mozambique. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat het vaartuig werd geraakt door een vloedgolf. De slachtoffers zaten op een vissersboot die was omgebouwd naar een veerboot, al was die niet bevoegd om passagiers te vervoeren, zegt het maritieme transportinstituut van Mozambique.

Angst voor cholera

Volgens de autoriteiten in de provincie Nampula, de vertrekplaats van de boot, waren de opvarenden op de vlucht voor een cholerauitbraak. De ziekte heeft sinds oktober in het Oost-Afrikaanse land aan 32 mensen het leven gekost.

De boot was onderweg naar Mozambique-eiland, maar haalde de kust niet. Op beelden van persbureau Reuters is te zien dat er meerdere lichamen op het strand zijn aangespoeld.

President Nyusi zegt dat hij diep geraakt is door de tragedie. Hij heeft zijn transportminister bevolen om af te reizen naar de plek waar de boot is aangespoeld voor onderzoek. "De regering van Mozambique komt morgen bijeen om de situatie te bespreken en om maatregelen te treffen", laat Nyusi weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl