NOS Voetbal

Met opgeleefde en weer scorende Lammers wint Utrecht bij Heerenveen

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Utrecht

FC Utrecht heeft in de strijd om een plaats in de Europese play-offs een gat geslagen met sc Heerenveen. In Friesland wonnen de Domstedelingem met 2-3, door één goal van Isac Lidberg en twee van de opgeleefde Sam Lammers.

Door de zege vergrootte Utrecht de voorsprong op Heerenveen op de ranglijst tot negen punten. Utrecht staat achtste, Heerenveen elfde.

Utrecht-trainer Ron Jans beloonde de wissels die afgelopen woensdag mede verantwoordelijk waren voor de zege op PEC Zwolle (5-1). Mark van der Maarel, Oscar Fraulo, die tegen PEC twee assists gaf, en Lidberg, die twee keer scoorde, stonden aan de aftrap.

Het was Lidberg die dat vertrouwen snel terugbetaalde in Friesland. Na een corner werd een volley van Van der Maarel nog van de lijn gehaald, maar de rebound was met veel geluk voor de Zweed. Hij keek verrast toe hoe de bal via zijn rechter- en linkerbeen het doel in caramboleerde.

Bekijk hieronder de reactie van Sam Lammers:

Lammers weer trefzeker: 'Ben goed in vorm, team is goed in vorm'

Toen was het tijd voor Lammers bij zijn terugkeer in het Abe Lenstra Stadion. Na een doelpuntrijk seizoen bij sc Heerenveen met zestien eredivisiegoals was het jarenlang behelpen voor Lammers. Hij scoorde geen cijfers meer die passen bij een spits.

Vijf goals in een maand, tegen vijf goals in tweeënhalf jaar

Na twee competitiegoals voor PSV, twee voor Atalanta, één voor Eintracht Frankfurt, één voor Empoli, één voor Sampdoria en twee voor Rangers in drieënhalf jaar, belandde Lammers in januari op huurbasis van Rangers bij Utrecht.

Aanvankelijk was Lammers ook in Utrecht, ondanks goed spel, niet doelpuntrijk, met één goal in zijn eerste acht wedstrijden. In maart kwam de aanvaller echter los. Tegen zijn oude club schoot hij vlak na rust hard en hoog binnen.

Sam Lammers scoort

Daarmee werd Lammers pas de tweede speler in deze eeuw met een doelpunt in vijf opeenvolgende eredivisieduels van Utrecht, na Dirk Kuijt in februari-maart 2003. Vijf goals in een maand. En dan te bedenken dat Lammers de voorgaande tweeënhalf jaar in het buitenland in totaal maar vijf keer scoorde.

Late eretreffers Walemark

Na een domme tweede gele kaart voor de Noor Oliver Braude van Heerenveen voegde Lammers na een flitsende actie nog een doelpunt toe in Heerenveen. Meer dan vijf jaar geleden had hij namens Heerenveen voor het laatst twee keer gescoord in een eredivisiewedstrijd.

Utrecht verslapte in de slotfase en zag Heerenveen in de slotminuten nog dichtbij komen. Invaller Patrik Walemark poeierde de 1-3 binnen en maakte in blessuretijd na een fout van Othmane Boussaid ook de tweede Heerenveen-goal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl