De brand legde de kantine in korte tijd in de as
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Voetbalkantine in Amersfoort brandt uit na whiskeyproeverij

Bij een grote brand is vannacht de kantine van VV Hoogland volledig verwoest. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. De wedstrijden vandaag zijn afgelast.

Het vuur op het sportpark in Amersfoort brak iets voor 02.00 uur uit, meldt RTV Utrecht. De brandweer had veel moeite om de brand te bestrijden doordat een waterleidingbreuk ontstond bij het begin van de bluswerkzaamheden.

"Er ontstond een sinkhole (groot gat) in de weg", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. "Hierdoor was het onveilig voor de blusvoertuigen om de brand vanaf de weg te bestrijden." Omdat het de enige toegangsweg is, kon de brandweer het complex daarna alleen nog via het weiland bereiken.

Zalm en buikspek

De brand ontstond omdat leden van de club zalm en buikspek aan het roken waren in een rookkist tijdens een whiskeyproeverij, aldus VV Hoogland-voorzitter Nico Terschegget.

De proeverij was georganiseerd voor sponsoren van de club. "De rookkist stond onder onze luifel, aan de achterkant van de kantine. Het schroeien van de luifel veranderde in korte tijd in een uitslaande brand, waarbij de vlammen uit het dak van de kantine sloegen. De deelnemers aan de sponsoravond waren toen al niet meer in het pand aanwezig. "Dat is het belangrijkst", zegt Terschegget. "Dat er niemand gewond is geraakt. Maar de verslagenheid is enorm."

Alle voor vandaag geplande 40 voetbalwedstrijden op het complex zijn afgelast.

Advertentie via Ster.nl