RKC doet zichzelf tekort en schiet weinig op met 0-0 tegen Almere

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Almere City

RKC en Almere City hebben in Waalwijk met 0-0 gelijkgespeeld. Vooral de thuisploeg zal vanwege de uitstekende mogelijkheden op een goal niet tevreden zijn met de brilstand.

Het betekende voor Almere City, de nummer twaalf van de eredivisie, de vijfde puntendeling op een rij. RKC blijft door het gelijkspel op de vijftiende plaats steken.

Kansen niet benut

RKC had het in de eerste helft voor het zeggen, maar benutte zijn kansen niet. Zo raakte Yassin Oukili de paal en schoot hij net naast. En na een lange bal van Etienne Vaessen vloog de inzet van David Min net naast.

Almere was maar een keer dreigend, via Joey Jacobs, wiens inzet voorlangs vloog.

Mats Seuntjens had kort na de rust de 1-0 op z'n schoen, maar raakte de bal verkeerd, tot zijn eigen frustratie.

Almere liet zich daarna wat meer gelden en was zelfs dicht bij de 0-1: bij een corner belandde de bal via een schouder van Thierry Lutonda op de paal.