Premier Rutte met gebarentolk Irma Sluis en minister De Jonge
NOS Nieuws

Coronadashboard uit de lucht, was 'nuttig en belangrijk instrument'

Er is vandaag een einde gekomen aan het coronadashboard, de site waarop allerlei gegevens over het coronavirus in één oogopslag te zien waren. De website werd in de zomer van 2020 gelanceerd en werd gedurende de pandemie gestaag uitgebreid.

In het begin werden alleen het positief geteste mensen gemeld en het aantal ziekenhuisopnames, later kwamen er ook cijfers op het dashboard over onder meer het aantal vaccinaties en de meest voorkomende virusvariant. Ook bevatte het coronadashboard het risiconiveau, dat aangaf hoe snel het virus zich verspreidde. Later werd dit vervangen door de 'coronathermometer',

Inmiddels ligt de coronapandemie alweer ver achter ons en dus is het dashboard niet meer nodig. Er kijken steeds minder mensen op het dashboard en er zijn ook steeds minder gegevens te delen.

"De coronacrisis is voorbij en de noodzaak voor een dashboard dat alleen over corona informeert is afgenomen", zo meldde de overheid tot vandaag op de site van het dashboard. Het was volgens het team achter het dashboard "een nuttig en belangrijk instrument voor inwoners van Nederland".

Ook veel organisaties maakten veel gebruik van de gegevens, zoals de GGD, andere gezondheidsorganisaties en diverse media.

De site van het coronadashboard verwijst voortaan naar de wekelijkse coronagegevens van het RIVM. Wie toch nog eens wil kijken naar alle gegevens op het dashboard, kan terecht op de speciale archiefwebsite van het ministerie van Volksgezondheid. Daar zijn oude versies van het dashboard terug te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl