Brandweer bij de nachtclub in Istanbul
NOS NieuwsAangepast

Brand in nachtclub Istanbul eist zeker 29 levens

Bij een brand in een nachtclub in Istanbul zijn zeker 29 mensen om het leven gekomen. Dat melden lokale media.

Er werden eerst acht gewonden gemeld, van wie er zeven met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Vermoedelijk zijn veel van hen later alsnog overleden. Nu meldt het kantoor van de gouverneur van Istanbul dat nog één persoon met ernstige verwondingen wordt behandeld in het ziekenhuis.

Het vuur is inmiddels geblust. De nachtclub was gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. De club bevindt zich op de begane grond van een woongebouw van zestien verdiepingen in de wijk Besiktas, aan de Europese kant van de Bosporus. Volgens de gouverneur van Istanbul waren de slachtoffers vermoedelijk in het gebouw vanwege de renovatiewerkzaamheden.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Volgens nieuwszender Haberturk zou er tijdens werkzaamheden een vonk naar de geluidssystemen zijn overgeslagen waardoor er brand ontstond. Daarop zouden er zuurstofcilinders zijn ontploft. De krant Hurriyet meldt dat er een explosie zou zijn geweest bij het podium van de club waarop de brand zich verspreidde.

De autoriteiten hebben vijf mensen aangehouden, waaronder managers van de club en één persoon die verantwoordelijk is voor de renovaties.

Op beelden is de ravage goed te zien:

Meerdere doden bij brand in nachtclub Istanbul

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl