Peter Jansen was tot 2015 de bassist van de band
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Bassist van Brabantse 'Rock 'n Loll'-band WC Experience overleden

Peter Jansen, de oud-bassist en boeker van de Brabantse band WC Experience is op 75-jarige leeftijd overleden. De feestband uit Raamsdonksveer is al sinds 1989 een van de populairste dialectbands van Nederland.

Jansen was 25 jaar lang de bassist, maar deed ook de administratie en boekingen. Hij leed aan Lewy body dementie en was al een aantal jaar ziek. Zijn bandleden zijn verdrietig over zijn overlijden, schrijven ze in een verklaring.

"Tot een aantal maanden geleden bleef hij aan de zijlijn intensief betrokken. Peter kon onze muziek niet missen. Hij heeft het tot de laatste dag gezien als 'zijn bandje' en kwam nog vaak met zijn vrouw naar onze optredens", schrijft de band op Facebook.

Covers en hits

De West-Brabantse band begon met covers van bekende nummers met komische teksten in het dialect. Hun stijl werd door de band zelf gedoopt tot 'Rock 'n Loll', schrijft Omroep Brabant. Later schreef WC Experience ook eigen nummers, waarvan Maag ik hier rooke en Pannekoek waarschijnlijk de bekendste zijn.

Drie singles van de band werden bescheiden hits (Is everybody Sjaggerijnig??!, Jansen en Kletspraotpolonaise) en haalden de Mega top 100. WC Experience bracht in 35 jaar tijd 18 albums uit en trad op in het hele land. De band is een graag geziene gast op festivals als Paaspop en Zwarte Cross.

Advertentie via Ster.nl