LeBron James schoot van alle afstanden raak afgelopen nacht
NOS Sport

James krijgt staande ovatie na negen driepunters, ook Doncic blinkt uit

LeBron James weet op 39-jarige leeftijd nog altijd het maximale uit zichzelf te halen. De grootheid stal de show met negen driepunters en in totaal 40 punten voor zijn ploeg Los Angeles Lakers in de wedstrijd tegen de Brooklyn Nets: 116-104.

Extra knap was dat de sterbasketballer tien keer aanlegde voor een driepunter en er negen wist te maken.

Het leverde de Amerikaan een groot applaus op. Zelfs de fans van de tegenstander gaven hem een staande ovatie. Het was voor James de 77ste keer in zijn carrière dat hij 40 punten of meer in een NBA-wedstrijd maakte.

Maar het is de vraag hoelang James het publiek nog kan blijven vermaken. "Ik hou van deze sport, al weet ik ook wel dat ik niet nog eens 21 jaar zal spelen. Ik ben uiteraard in de herfst van mijn carrière, maar weet nog niet wanneer ik de deur definitief achter me dichttrek", zei hij na de wedstrijd.

Doncic blinkt ook uit

De Amerikaan was niet de enige vedette die uitblonk. Luka Doncic maakte ook negen driepunters, in de wedstrijd van de Dallas Mavericks tegen de Houston Rockets (125-107). Daarmee evenaarde de Sloveen zijn eigen persoonlijke record.

Luka Doncic

Doncic maakte in totaal 47 punten. Ook pakte hij twaalf rebounds en gaf hij nog zeven assists in de zevende overwinning op een rij voor de Mavericks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl