NOS Voetbal

Boadu beslist tamme Twentse derby en juicht als weggestuurde Brenet

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Heracles Almelo

FC Twente heeft zijn fans een groot plezier gedaan door met 1-0 te winnen van buurman Heracles Almelo, maar daar is ook alles mee gezegd. De treffer van Myron Boadu was het hoogtepunt in een verder zeer tamme Twentse derby.

Twente houdt door de zege AZ op vier punten afstand, maar het gat naar plek twee, dat recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League, bedraagt nog altijd negen punten.

Heracles probeert in het restant van de competitie boven de degradatiestreep te blijven en kan daarvoor nog elk punt gebruiken.

De Almeloërs begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en hadden verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. De deur zat lange tijd potdicht. Het grootste gevaar was dan ook een afstandsschot van Robin Pröpper, vlak voor rust. Zijn inzet ging naast.

Heracles dacht zelfs de streekgenoot uit Enschede pijn te kunnen doen met een goal van 0-1 van Bryan Limbombe, maar de treffer vroeg in de wedstrijd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na een hele matige eerste helft zette de thuisclub in het tweede bedrijf wel aan. Tot hele grote kansen kwam de ploeg van Joseph Oosting wederom niet, maar de voorsprong kwam er nu wel.

Na veel gepruts in het strafschopgebied van Heracles kwam de bal voor de voeten van Boadu. De spits twijfelde geen moment en krulde de bal in de verre hoek.

Juichen als Brenet

Boadu juichte - samen met een aantal teamgenoten - op de manier waarop Joshua Brenet zijn goals vierde bij Twente. De rechtsback werd deze week weggestuurd bij FC Twente, nadat hij een celstraf had gekregen voor rijden zonder rijbewijs.

Na de wedstrijd reageerden Oosting en Rick van Wolfswinkel op dat nieuws. Laatstgenoemde toonde begrip voor de beslissing van de directie, maar vond het anderzijds "moeilijk te accepteren' dat Brenet nu weg was.

Bij Heracles was de teleurstelling groot, want het vechten van de ploeg van Erwin van de Looi werd niet beloond.

Een kansje van Jizz Hornkamp, die de laatste weken zo trefzeker was, werd uiteindelijk ook niet tot doelpunt gepromoveerd. Ook een late mogelijkheid van Mario Engels ging er niet in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl