NOS Nieuws

Losgeschoten zaagblad mist Amerikaan nipt: 'Dat had ik niet overleefd'

Een Amerikaan is nipt ontsnapt aan een gruwelijke dood door een losgeslagen zaagblad. Het metalen blad van ruim een meter groot boorde zich centimeters diep in een deur die Shane Reimche net gepasseerd was.

Op beelden van de bewakingscamera bij de buurtwinkel die Reimche binnenging is te zien hoe het zaagblad tientallen meters over straat schoot vlak nadat hij naar binnen was gegaan.

Met een knal eindigde de tocht in de winkelpui:

Zaagblad schiet los en vliegt tientallen meters verderop in muur

"Ik stond achter de toonbank en hoorde metaal op straat rollen", vertelt de winkeleigenaar aan een Amerikaanse zender in de staat Oregon. "Ik dacht eerst dat het de wind was, maar toen hoorden we een harde knal. De hele winkel trilde."

Op beelden in de winkel is te zien dat de inventaris inderdaad schudt als het blad tot stilstand komt in de deurpost. De impact was zo groot dat het blad wandplaten van de muur duwde.

"Ik mag van geluk spreken dat ik er nog ben", zegt Reimche in de media. "Ik had het niet overleefd als dat me geraakt had."

"Blijkbaar was het nog niet mijn tijd, maar zo dichtbij ben ik nog nooit gekomen."

Het is nog niet duidelijk hoe het blad van de betonzaag kon losschieten op de tegenovergelegen bouwplaats. Een aannemer denkt dat er misschien een bout niet goed was aangedraaid of dat er andere een menselijke fout is gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl