NOS SportAangepast

Handbalsters VOC pakken beker ten koste van rivaal Venlo, Aalsmeer wint bij mannen

Handbalsters VOC pakken beker ten koste van rivaal Venlo

De handbalsters van VOC hebben voor de zesde keer de Nederlandse beker in de wacht gesleept. Bekerhouder Venlo werd in de finale met 25-22 geklopt. Het was de vijfde finale op rij waarin Venlo en VOC om een prijs streden.

Venlo won de titel in 2022, de beker in 2023 en de Supercup van dit seizoen en VOC de titel in 2023. In de competitie staan ze eerste (VOC met 42 punten) en tweede (Venlo met 40 punten).

Ook in de bekerfinale van zaterdag waren de verschillen klein. Venlo nam een 10-6 voorsprong, maar bij rust was het weer gelijk (12-12). Na de pauze stond Venlo lang met één of twee treffers verschil aan de goede kant van de score maar vanaf 20-18 ging het toch nog mis.

Mannen Aalsmeer geven Bevo geen kans

Bij de heren ging de beker voor de zevende keer naar Aalsmeer. Daarmee spoelde Aalsmeer het mislopen van de finale van de BENE-League weg. Eerder deze week werd er in de halve finales verloren van het Belgische Bocholt, maar zaterdagmiddag was Aalsmeer in Almere met 32-24 te sterk voor Bevo.

Bekijk hieronder een samenvatting van de bekerfinale bij de mannen.

Handballers Aalsmeer geven Bevo geen kans in bekerfinale

Sinds de oprichting in 1987 stond Bevo zes keer in de bekerfinale; alleen in 2018 werd de beker gewonnen, dankzij een zege in de finale op Aalsmeer.

Dat pakte de beker voor het laatst in 2008 en stapte daarna zes keer als verliezend finalist van het veld. Weer een nederlaag slikken, dat liet Aalsmeer zich zaterdag niet gebeuren en bij rust (17-10) was het beslissende gat al geslagen.

De ploeg uit Panningen verkleinde de marge tot vijf (21-16), maar daarna drukte Aalsmeer door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl