Vlammen slaan uit de woning in Vlaardingen
NOS NieuwsAangepast

Brand in woning naast garage Vlaardingse loodgieter, bewoners naar ziekenhuis

In een huis in Vlaardingen heeft een grote brand gewoed. Drie bewoners zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht met klachten door rookinhalatie, meldt de veiligheidsregio. De brand is vannacht geblust en verder onderzoek is nu overgedragen aan de politie.

Het gaat om een woning naast een garagebox van de Vlaardingse loodgieter die al meer dan tien keer doelwit was van aanslagen. Het is voor het eerst dat er gewonden zijn gevallen, wel was er geregeld veel schade. Volgens de veiligheidsregio is het aannemelijk dat ook deze explosie verband houdt met de eerdere aanslagen. De woning is echter niet van hem, zegt een politiewoordvoerder.

Rond 01.45 uur was er een explosie in de woning, waarna direct brand ontstond. Het pand is vanbinnen helemaal uitgebrand. Het vuur is inmiddels geblust en de bewoners hebben elders onderdak gevonden, meldt de veiligheidsregio.

Zo zag de blusoperatie eruit:

Vlammen slaan uit woning in Vlaardingen, mogelijke link met loodgieter

Sinds april vorig jaar waren er meerdere aanslagen met zwaar vuurwerk op de loodgieter: bij zijn bedrijfspand, zijn bedrijfsauto's en zijn woning. Over een motief is niets bekend. Vorige week werd de woning van de loodgieter na een nieuwe explosie gesloten op last van de burgemeester.

De politie heeft inmiddels meerdere verdachten aangehouden. Vorige week stond voor het eerst iemand terecht die verantwoordelijk wordt gehouden voor een explosie bij het huis van de loodgieter.

Het Openbaar Ministerie eiste 30 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk tegen deze 27-jarige Rotterdammer. De rechter doet volgende week uitspraak. Ook tegen een minderjarige verdachte begon afgelopen week een rechtszaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl