Jaring (rechts) met zijn bronzen medaille in Antalya
NOS Sport

Judoka Jaring grijpt grandslambrons in Antalya, Tsjakadoea naast podium

Judoka Emiel Jaring heeft in Antalya voor het eerst een grandslammedaille gewonnen. Hij klopte in de klasse -60 kilogram Tsogt-Ochir Byambajav in de strijd om brons.

De andere Nederlander die meedeed in de klasse tot 60 kilo was Tornike Tsjakadoea. Vorige week had hij nog brons gewonnen in Tbilisi, maar kreeg in de troostfinale tegen Salih Yildiz wilde het in Turkije niet lukken. In de extra tijd kreeg Tsjakadoea een derde straf.

Tsjakadoea had in de kwartfinales nog knap gewonnen van Dilshodbek Baratov, de winnaar van WK-zilver in 2023. Jaring klopte in die ronde Ariunbold Enkhtaivan, de winnaar van WK-zilver in 2022. Beiden verloren in de halve finales.

Bij de vrouwen bleef Amber Gersjes in de klasse -48 kilogram in de achtste finales steken. Ze verloor van Narantsetseg Ganbaatar, die in 2022 het goud had gewonnen in Antalya.

De Nederladse judoploeg die in Turkije zit, bestaat uit dertien judoka's. Later dit toernooi komen Jelle Snippe en Jur Spijkers (+100kg), Michael Korrel (-100kg), Simeon Catharina (-100kg), Noël van 't End (-90kg), Frank de Wit (-81kg), Koen Heg (-73 kg), Hilde Jager en Kim Polling (-70 kg) en Yael van Heemst (-78kg) nog de tatami op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl