NOS WielrennenAangepast

Avondetappe bezig aan slotreeks

Zaterdag 2 juli ging niet alleen de Tour de France van start, ook begon er een nieuwe serie van De Avondetappe.

Nu al is zeker dat het de laatste serie uitzendingen zal zijn van het 'late night'-programma, dat aan zijn negende reeks toe is.

Enerzijds omdat er in 2012 ook Olympische Spelen zijn en daar de prioriteit komt te liggen, ook financieel.

Smeets wordt 65

Anderzijds omdat presentator Mart Smeets in 2012 65 jaar oud wordt, twee avondprogramma's te veel zijn voor één man en de NOS de Spelen in Londen het enige geschikte podium vinden om afscheid te nemen van Smeets als presentator.

En De Avondetappe in de huidige vorm - op locatie, met gasten - staat of valt bij Mart Smeets. Er is geen enkele andere presentator die de Tour en de dagsluiting die daar sinds 2003 bij hoort, zo belichaamt als Mart Smeets. Geen enkele.

Overigens: Smeets gaat níet met pensioen, maar zal als een soort super-freelancer voor de NOS blijven werken, als wielercommentator bijvoorbeeld.

Ook via Tour-site

De uitzendingen van De Avondetappe beginnen dagelijks omstreeks 23.00 uur. In het weekend iets eerder, rond 22.40 uur. De afleveringen zullen ook te zien zijn via onze Tour-site, waar De Avondetappe een eigen plekje krijgt.

Vanuit steeds wisselende, sfeervolle locaties in Frankrijk, schuiven bij gastheer Mart Smeets, die het programma dit jaar voor het laatst presenteert, bekende gasten aan van binnen en buiten de wielerwereld.

Op de gastenlijst staan onder meer de ploegleiders Steven de Jongh, Tristan Hoffman, Louis Delahaije, Michiel Elijzen en Jean-Paul van Poppel en de wielrenners Steven Kruijswijk, Sebastian Langeveld en Teun Mulder. Ook Paul de Leeuw, Ronald Giphart en Yves Leterme zullen hun opwachting maken.

De kijker wordt in De Avondetappe getrakteerd op vertrouwde onderdelen als een uitgebreide samenvatting van de etappe van die dag, 'de Dag van Morgen' en een vernieuwde Tour-quiz.

Vaste gasten

Mart Smeets wordt dit jaar afwisselend bijgestaan door vier vaste gasten. Ronald Waterreus, de oud-keeper van PSV, maar een fervent wielervolger en -kenner, zal van 2 tot en met 6 juli vaste gast zijn. Daarna komt Thijs Zonneveld, oud-renner en schrijver van wielerverhalen (7 tot en met 12 juli).

Van 13 tot en met 18 juli zal de in Barcelona woonachtige sportjournalist Edwin Winkels, die de Tour meerdere malen voor El Periódico de Catalunya volgde, aanschuiven en tenslotte komt Renate Verhoofstad vijf dagen naast Mart aan tafel zitten. Zij is voor tv-programma's en kranten jarenlang correspondente in Italië geweest en werkt nu weer in Nederland.

De Avondetappe op Twitter

De Avondetappe is dit jaar ook weer te volgen op Twitter. Via het Twitter-account 'NOSavondetappe' (www.twitter.com/NOSavondetappe) worden aankondigingen over gasten en andere programma-informatie verspreid. Daarnaast krijgen de volgers een kijkje achter de schermen in tekst en beeld en komen leuke 'fait-divers' voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl