Bart Verbruggen buigt
NOS Voetbal

Ploeggenoten en trainer prijzen Verbruggen: 'Had meer verdiend met al die reddingen'

Waar de Oranje-internationals vrijdag na de 4-0 overwinning op Schotland kritisch waren op zichzelf, was de stemming dinsdagavond na de nederlaag tegen Duitsland (2-1) juist heel mild. De nipte nederlaag tegen de Europese topploeg biedt perspectief.

"We hebben genoeg aanknopingspunten gezien om mee te nemen naar de volgende interlandperiode in juni", stelt aanvoerder Virgil van Dijk. "Als je zo compact speelt, hard werkt en goed verdedigt, is het zuur dat je twee goals uit spelhervattingen tegen krijgt en hem uiteindelijk verliest."

Man of the Match Verbruggen

De internationals en bondscoach Ronald Koeman waren het er na afloop over eens: doelman Bart Verbruggen was aan Nederlandse zijde de man van de wedstrijd. Met enkele geweldige reddingen hield de keeper Oranje lang in de wedstrijd.

Dat Verbruggen het niveau al aan kan, brengt Koeman 'plezier'

"Bart had echt meer verdiend vandaag, met alle reddingen die hij heeft gemaakt", roemde Van Dijk zijn teamgenoot direct na afloop op het veld.

Daarin kreeg Van Dijk bijval van Koeman. "Ik ben zeer tevreden over Bart. Dat je een keeper hebt op zijn leeftijd die het niveau al goed aankan, misschien wel heel goed zelfs... Dat geeft plezier."

Of Verbruggen de eerste keeper van Oranje wordt, houdt de bondscoach nog even in het midden. "Dat moeten we afwachten tot de zomer. Maar het liefst wil je wel naar een vaste eerste doelman toe, ja."

Uitblinker Verbruggen kan nederlaag net niet voorkomen: 'Dacht echt dat ik hem had'

Uitblinker Verbruggen was zelf niet ontevreden over zijn eigen wedstrijd. "Ik ben blij dat ik de ploeg een aantal keer overeind heb kunnen houden, maar ik wil mijn momenten wel nog terugzien voordat ik het goed kan beoordelen."

De tweede tegengoal was curieus. Verbruggen leek de bal voor de lijn te stoppen, maar de doellijntechnologie bepaalde van niet. "Ik dacht echt dat ik hem had. Tegenwoordig hebben ze allemaal technologie dus ik dacht: het zal ook wel. Maar het scheelde in ieder geval echt niets."

Gevraagd of hij de eerste keeper van Oranje is, reageerde hij gevat: "Vandaag wel, ja." Om te vervolgen: "Je speelt natuurlijk het liefst allebei de wedstrijden in deze interlandperiode, maar de bondscoach is duidelijk geweest. Ik moet nu gewoon hard werken en mezelf laten zien op trainingen en tijdens wedstrijden."

Eerste goal Veerman

Een andere international die met een goed gevoel terug zal kijken op het duel met Duitsland is Joey Veerman, die zijn eerste interlandgoal maakte. Een uniek moment, zo vindt de PSV-middenvelder.

"Je zit echt in een soort bubbel als je je eerste goal voor Nederland maakt. Normaal juich ik heel intens, maar nu was ik heel rustig. Ik was vooral blij van binnen, denk ik. Het was een moment om nooit meer te vergeten."

Bekijk hieronder de interviews met Joey Veerman, Memphis Depay en debutant Quinten Timber:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl