NOS Voetbal

Ook oud-international en -Kamerlid Van der Laan wil voorzitter KNVB worden

Oud-voetbalster en politica Jeanet van der Laan stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de KNVB. Zondag wierp Hans Nijland zich ook al op als tegenkandidaat van de door de KNVB zelf aangedragen politiecommissaris Frank Paauw.

De 44-jarige Van der Laan is 29-voudig international en zat tot december in de Tweede Kamer namens D66.

Ze liet de KNVB eerder al weten interesse te hebben in het voorzitterschap. De bond vertelde haar toen alleen Paauw voor te willen dragen aan de leden die mogen kiezen. Dat zijn zestig vertegenwoordigers uit het betaald- en het amateurvoetbal.

Van der Laan wil zich via een omweg toch aan die 'bondsvergadering' presenteren. "Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen", zegt ze bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Dan moet je vooraf tien handtekeningen van die vertegenwoordigers verzamelen. Nu ook Nijland zich kandidaat heeft gesteld is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer."

Van der Laan stelt zich kandidaat voor KNVB-voorzitterschap: 'Spel nog niet gespeeld'

Op de kandidatuur van Paauw kwam vanuit supporterskringen veel kritiek. Toch lijkt de kans dat hij de nieuwe voorzitter wordt groot. Hoe schat Van der Laan haar kansen in? "Het spel is nog niet gespeeld. Ik heb al een aantal handtekeningen binnen. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan."

De KNVB zoekt per 1 juni een opvolger van Just Spee, die wegens gezondheidsredenen zijn voorzitterschap beëindigt. Tijdens de buitengewone bondsvergadering op 27 mei wordt de kandidaat voor het bondsvoorzitterschap officieel in stemming gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl