De man reed onder invloed en had drank in de auto liggen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Waslijst aan boetes voor hardleerse chauffeur

Een dronken chauffeur heeft gisteravond in Budel een waslijst aan bekeuringen gekregen. De man was gewaarschuwd niet te gaan rijden, maar werd later toch tot twee keer toe van de weg gehaald.

De man in de bus met een Frans kenteken viel op toen hij geparkeerd stond aan de Randweg in de Brabantse plaats. Hoewel agenten duidelijk een stevige alcohollucht roken en er een kratje bier in het voertuig stond, kreeg de man alleen een waarschuwing: omdat hij stilstond overtrad hij niet de wet.

De bus van de chauffeur

Even later zat hij wel fout toen agenten hem rijdend betrapten. Hij bleek bij een blaastest een promillage van 1,6 te hebben, ruim drie keer de toegestane limiet. Daarnaast kregen agenten te horen dat hij geen rijbewijs had, schrijft Omroep Brabant.

Nogmaals betrapt

Nadat de man met een rijverbod het bureau had mogen verlaten, werd hij later op de avond toch weer betrapt. Dit keer nam de politie het voertuig in beslag en is de man aangehouden.

Hij kreeg twee keer een boete voor rijden onder invloed, twee keer voor rijden zonder rijbewijs en nog eentje voor rijden tijdens een rijverbod. Ook werd hij bekeurd voor het niet tonen van een kentekenbewijs en een beschadigde voorruit. Het OM zal later een straf voor de man bepalen.

Advertentie via Ster.nl