Lara Gut-Behrami
NOS Sport

Zwitserse dominantie: derde wereldbeker Gut-Behrami en Odermatt dit seizoen

De Zwitserse alpineskiërs Lara Gut-Behrami en Marco Odermatt hebben de eindzege gepakt in de wereldbeker op de Super G. Beide skiërs grepen eerder dit jaar ook al de wereldbeker algemeen en de wereldbeker op de reuzenslalom.

De 32-jarige Gut-Behrami had bij de wereldbekerfinales in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm genoeg aan de zevende plaats. De regerend olympisch kampioene op de Super G kwam dit seizoen negen keer in actie op haar favoriete discipline, won er drie en haalde daarnaast nog eens drie keer een podiumplek. Uiteindelijk bleef Gut-Behrami, bijnaam Miss Super G, de Italiaanse Federica Brignone, die tweede werd in Saalbach, dertig punten voor.

De overwinning bij de vrouwen ging naar de Tsjechische Ester Ledecka. De olympisch kampioene van 2018, die ook als snowboardster twee keer olympisch goud won, boekte haar vierde wereldbekerzege als skiester en haar eerste van dit seizoen.

  • AFP
    Marco Odermatt
  • AFP
    Lara Gut-Behrami

De 26-jarige Marco Odermatt begon in lenteachtige omstandigheden met een ruime marge aan de laatste Super G van het seizoen en omdat de Oostenrijker Vincent Kriechmayr geen topklassering haalde, was de Zwitser al voor z'n eigen race zeker van de wereldbekerzege.

Odi, de bijnaam van Odermatt bij de skifans, won dit seizoen twee van de zeven Super G's en stond daarnaast drie keer op het podium. Vandaag eindigde hij uiteindelijk als vijfde en dat was dus goed voor zijn derde wereldbeker van dit seizoen.

Stefan Rogentin (29), landgenoot van Odermatt, verraste met de winst in Saalbach. Het was zijn eerste zege ooit tijdens een wereldbekerwedstrijd. In 2023 werd hij in Wengen op de Super G al wel een keer tweede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl