De voetbalbond van Spanje
NOS Voetbal

Politie valt binnen bij Spaanse voetbalbond en Rubiales om Saudische connectie

De Spaanse politie is vandaag in een grote operatie binnengevallen in meerdere gebouwen van de Spaanse voetbalbond RFEF. Daarbij zijn zeker zes mensen aangehouden, meldt persbureau AP. Reuters gaat uit van zeven arrestaties.

Ook een verblijf van voormalig bondsvoorzitter Luis Rubiales in het zuidelijk gelegen Granada is binnengevallen. Hij werd zelf niet opgepakt, al wordt hij wel onderzocht door justitie.

Corruptie en witwassen

De acties van de politie vandaag zijn onderdeel van een grote operatie die corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen door de Spaanse voetbalbond moet aanpakken.

Een van de meest opvallende aantijgingen gaat over de beslissing om de Spaanse supercup te spelen in Saudi-Arabië. Dit gebeurt sinds 2020 en zou de Spaanse bond naar verluidt 40 miljoen euro per editie opleveren.

In een getapt telefoongesprek zou Rubiales het met voormalig Barcelona-verdediger Gerard Piqué hebben gehad over "miljoenen in commissies."

Rubiales verlaat de Spaanse rechtbank in september 2023

Het is niet de eerste keer dat voormalig bondsvoorzitter Rubiales negatief in het nieuws komt. Hij was afgelopen najaar de hoofdrolspeler in een nationale rel nadat hij voetbalster Jenni Hermoso ongevraagd een zoen op haar mond had gegeven.

Nadat hij aanvankelijk weigerde om zelf op te stappen als voorzitter, hield hij het in september toch voor gezien. Niet veel later werd hij door de FIFA voor drie jaar geschorst. Tegen die beslissing tekende hij beroep aan.

In januari dit jaar werd bekend dat Rubiales zelfs officieel wordt aangeklaagd voor de ongewenste kus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl