Memphis Depay
NOS Voetbal

Lastige vragen Depay bij Oranje: 'De Promes die ik ken, kennen jullie niet'

In goede en groeiende vorm is Memphis Depay na een jaar afwezigheid teruggekeerd bij Oranje, maar tijdens het eerste persmoment met de aanvaller van Atlético Madrid voor de oefenduels met Schotland (vrijdag) en Duitsland (dinsdag) ging het vooral over zijn vriendschap met Quincy Promes.

Bondscoach Ronald Koeman sprak zich maandag uit over de steun die Depay openlijk betuigt aan Promes. De aanvaller plaatste meerdere foto's op Instagram waarop hij samen met Promes is te zien. Koeman en Depay gaan nog in gesprek, maar de speler kan de ophef die is ontstaan inmiddels wel begrijpen.

"Ik post veel content, ik zag er het kwade niet van in", vertelde hij. "Maar ik snap dat de buitenwereld er anders over denkt. Dat is prima en daar neem ik verantwoordelijkheid voor."

Depay: 'Foto met Promes was niet provocerend bedoeld'

De 32-jarige Promes zit op dit moment vast in Dubai, in afwachting van mogelijke uitlevering aan Nederland. Hij werd vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne.

Daarnaast kreeg de aanvaller van Spartak Moskou vorig jaar een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd voor het steken van zijn neef op een familiefeest.

"De Quincy Promes die ik ken, kennen jullie niet. De Quincy die jullie beschrijven, ken ik weer niet", aldus Depay, die niet kan zeggen of hij in de toekomst anders zal handelen.

"Het blijft mijn vriend en mijn vrienden laat ik niet vallen. Dat betekent niet dat ik ze steun in alles, maar dit was niet provocerend bedoeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl