NOS Wielrennen

Wereldkampioen Van der Poel verlengt contract bij Alpecin tot eind 2028

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft een nieuw contract getekend bij zijn huidige ploeg Alpecin-Deceuninck. Door de verlenging rijdt de 29-jarige Nederlander de komende vijf jaar nog voor de Belgische ploeg. Daarna gaat hij per jaar bekijken of hij nog door wil als prof.

Daardoor zal Van der Poel normaal gesproken zijn hele carrière bij Alpecin blijven. Het oude contract liep tot en met 2025, nu blijft hij tot en met 2028.

Van der Poel noemt dit in een persverklaring een "logische stap." Hij zegt dat hij zich comfortabel voelt bij de ploeg van Philip en Christoph Roodhooft en dat er vooruitgang wordt geboekt.

Overwinningen voor Alpecin

De veelwinnaar zegt hongerig te zijn naar meer succes. Vorig jaar won Van der Poel de wereldtitel op de weg (en eerder zes in het veldrijden). Ook won hij onder meer twee keer de Ronde van Vlaanderen, één keer Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race, Milaan-Sanremo, Strade Bianche en een Touretappe en droeg hij enkele dagen de gele trui. Allemaal in dienst van zijn huidige ploeg.

Afgelopen weekend zette Van der Poel zich nog in voor winst van zijn ploeg, door de inspanningen van de Nederlander kon de Belg Jasper Philipsen Milaan-Sanremo winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl