Een bruine beer (foto ter illustratie)
NOS Nieuws

Beer bijt mensen in Slowaakse stad

In Slowakije heeft een bruine beer vijf mensen verwond. De wilde beer rende dwars door de stad Liptovsky Mikulas, in het noorden van het land.

Het stadsbestuur laat weten dat twee mannen, twee vrouwen en een kind van 10 jaar oud gewond geraakt zijn toen ze door de beer werden aangevallen. Ze liepen bijtwonden en schrammen op, een van hen verloor bijna een oog.

De beer is waarschijnlijk de rivier de Vah overgestoken en vervolgens verdwaald in de woonwijken van de stad. Hij werd ook gezien in de buurt van een winkelcentrum. Op beelden op sociale media is te zien hoe de beer over straat rent en een man aanvalt.

Bereninterventieteams

Een politiepatrouille heeft de beer terug het bos in gejaagd. Het stadsbestuur wil dat de beer wordt doodgeschoten, omdat het dier een bedreiging vormt. Daartoe hebben speciale bereninterventieteams met een drone met warmtebeelden naar de beer gezocht.

Inwoners van de stad wordt aangeraden niet buiten de woonwijken te komen, vooral niet in de ochtend- en avonduren. Wie het dier tegenkomt wordt gevraagd een speciaal noodnummer te bellen.

In dezelfde omgeving viel afgelopen week een 31-jarige vrouw van een helling terwijl ze vluchtte voor een beer. Zij overleefde het niet.

Er wonen 1100 tot 1200 wilde beren in Slowakije; de meeste leven in het Tatragebergte, waar Liptovsky Mikulas naast ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl