NOS Voetbal

Feyenoorder Beelen vindt zichzelf geen monster: 'Wat vroeg om over Oranje te praten'

Beelen was Lukaku de baas, maar houdt hij Trauner uit de basis bij Feyenoord?

Nee, een monster is hij nog niet. "Een heftig woord", lacht Thomas Beelen. Het was oud-ploeggenoot Bram van Polen die onlangs zei dat de jonge Feyenoorder met de juiste krachttraining zou kunnen uitgroeien tot de schrik van menig aanvaller. Een "grote gozer" was hij namelijk al.

Maar Beelen heeft sinds zijn overstap afgelopen zomer van PEC Zwolle naar Rotterdam zonder meer "grote stappen gezet", mede dankzij de 'Combat Club'. Dat mag hij vandaag weer laten zien in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Combat Club

Geconfronteerd met de woorden van Van Polen, begint Beelen te lachen. Een monster zou hij zichzelf niet noemen, maar de centrale verdediger erkent dat hij druk aan zijn fysiek werkt. Zo maakte hij aan het begin van het seizoen deel uit van de 'Breakfast Club', een groep spelers die voor de training al extra werk doet.

"De laatste periode heb ik dat niet gedaan. Ik zat ook een tijdje in de 'Combat Club', waar we wat vechten en wat boksen", legt Beelen uit. "Als je veel wedstrijden gaat spelen, worden dat soort dingen er omheen wat minder. Je moet ook herstellen in de drukke periode die we hebben gehad."

"Gaat zeker lekker", zegt de 22-jarige Beelen met gevoel voor understatement over dat volle speelschema. Sinds de blessure van aanvoerder Gernot Trauner speelde hij negen officiële duels en maakte hij indruk. Beelen is blij dat zijn geduld wordt beloond.

Thomas Beelen

"In het begin heb ik veel op de bank gezeten. Die kans is aanwezig als je de overstap maakt van Zwolle naar Feyenoord, maar het is nooit leuk. Ik heb in die periode wel veel geleerd op de trainingen en daar heb ik nu profijt van. Het verschil in kwaliteit is groot tussen Zwolle en Feyenoord."

"En dan moet je soms wat geluk hebben. Dat heb ik met de blessure van Gernot. Dat heeft voor mij goed uitgepakt", vervolgt Beelen. "Op zo'n moment moet je je kans pakken. Dat heb ik gedaan. Sindsdien sta ik er een stuk positiever in."

Hopen dat Slot blijft

Beelen vertelt dat trainer Arne Slot en de rest van de staf de laatste maanden druk met hem zijn geweest. "Dat is een goed teken, dat mensen in je willen investeren. Daar ben ik heel erg mee geholpen."

Thomas Beelen

Beelen hoopt dan ook dat Slot bij Feyenoord blijft. "Hij is de trainer die mij haalde. Als een trainer je graag wil hebben, haal je daar vertrouwen uit. Het zou fijn zijn als zo'n goede trainer als hij blijft. Dat is voor heel Feyenoord fijn en ook voor mij natuurlijk."

Diezelfde Slot heeft binnenkort een belangrijke keuze te maken. Als Trauner weer fit is, wie stelt hij dan op naast Dávid Hancko? "Dat is aan de trainer", aldus een nuchtere Beelen. "Ik doe wat ik kan en moet het elke wedstrijd laten zien. Ik doe gewoon mijn uiterste best."

Lukaku

Als een Nederlandse speler het goed doet bij Feyenoord, valt al snel het woord Oranje. Ook in het geval van Beelen. Zeker na de twee Europa League-wedstrijden tegen AS Roma, waarin hij topspits Romelu Lukaku in bedwang hield.

Thomas Beelen wint een kopduel van Romelu Lukaku

Toch blijft Beelen bescheiden. "Het is nog wat vroeg om het daarover te hebben. Er is ook veel concurrentie op mijn positie."

"Ik heb er ook nog niet echt over nagedacht. Ik speel pas net bij Feyenoord. Het Nederlands elftal is meer iets voor de toekomst. Al kan het heel snel gaat in de voetballerij. Dat heb ik zelf meegemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl