Harrie Lavreysen
NOS WielrennenAangepast

Nations Cup eindigt in deceptie voor baansprinters Lavreysen en Hoogland

Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben op de slotdag van de Nations Cup in Hongkong geen potten kunnen breken op de sprint. Beiden waren al voor de kwartfinales klaar.

Lavreysen had eerder in de week een voedselvergiftiging opgelopen en miste daardoor al de teamsprint en de keirin. Hij deed wel mee aan de kwalificatie van de sprint. De olympisch kampioen en vijfvoudig wereldkampioen op de sprint noteerde de vierde tijd en plaatste zich zo rechtstreeks voor de achtste finales, maar ging daarin niet meer van start.

Hoogland, die vrijdag met Daan Kool en Roy van den Berg al in de kwalificatie van de teamsprint werd uitgeschakeld, kwam in de voorronde niet verder dan de negende tijd en verloor daarna in de eerste ronde direct van Zhou Yu uit China.

Ook geen vrouwensucces

Ook bij de vrouwen speelde de Nederlandse afvaardiging een bijrol, in dit geval op de keirin. Hetty van de Wouw won nog wel haar race in de eerste ronde. Steffie van der Peet eindigde in haar race als tweede, maar ging in de herkansingen als eerste over de streep.

In de tweede ronde viel vervolgens voor beiden het doek. Een plaats bij de eerste drie was genoeg voor de finale, maar Van de Wouw en Van der Peet werden allebei vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl