Carlos Alcaraz
NOS Sport

Alcaraz klopt Sinner en treft opnieuw Medvedev in finale Indian Wells

De finale van het mastertoernooi in Indian Wells gaat net als vorig jaar tussen de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Rus Daniil Medvedev. Titelverdediger Alcaraz won met 1-6, 6-3, 6-2 van Jannik Sinner en Medvedev versloeg Tommy Paul met 1-6, 7-6 (3), 6-2.

Voor Australian Open-winnaar Sinner was het na zestien overwinningen de eerste nederlaag van 2024, waarin hij naast het eerste grandslamtoernooi van het jaar ook de titel in Rotterdam veroverde. In totaal was hij zelfs negentien duels op rij ongeslagen gebleven.

De als de derde geplaatste Italiaan startte nog uitstekend en was in de eerste set, die drie uur werd onderbroken vanwege de regen, oppermachtig. Alcaraz, als tweede ingeschaald, paste daarna zijn tactiek iets aan, kwam vaker naar het net en sleepte na een vroege break de set binnen.

Jannik Sinner

In de derde set probeerde Sinner met een snoekduik een break tegen te voorkomen, maar daarbij blesseerde hij zijn linkerhand. De break kwam er toch en de Italiaan stapelde daarna fout op fout. Alcaraz bleef rustig en boekte op het hoogste niveau bij de mannen zijn vierde zege op Sinner in acht duels .

Medvedev klopt Paul

Ook Medvedev kende een stroeve start. Paul liet de Rus met ijzersterk spel kansloos in de eerste set, maar keek in het tweede bedrijf al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Die maakte hij knap ongedaan, waarna het in de tiebreak alsnog mis ging doordat de Amerikaan vanaf 3-2 vijf punten op rij inleverde.

De als vierde geplaatste Medvedev drukte daarna door, al moest hij zowel op 4-1 als 5-2 nog wel twee breekkansen wegwerken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl