NOS Nieuws

Wekdienst 17/3: Laatste dag Russische verkiezingen • WK shorttrack in Ahoy

Goedemorgen! Vandaag is de laatste dag van de 'verkiezingen' in Rusland. En het is ook de laatste dag van de WK shorttrack in Rotterdam.

Eerst het weer: in het oosten en noordoosten eerst nog enkele opklaringen maar vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. Bij een matige zuidoostenwind wordt het maximaal 13 graden.

Weerplaat zondag 17-1

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Mogelijk beginnen vandaag in de Qatar nieuwe vredesbesprekingen tussen Israël en de leiders van Hamas.
  • In Rusland is de laatste dag van de presidentsverkiezingen. De verkiezingen zijn strak geregisseerd en het staat al vast dat president Poetin opnieuw de leider wordt van het land.
  • In het Rotterdamse Ahoy is de laatste dag van de WK shorttrack. Alle races zijn via streams te zien bij de NOS. Onder meer de finales van de relay staan op het programma.

Wat heb je gemist?

Op het schiereiland Reykjanes in IJsland is opnieuw een vulkaan uitgebarsten. Het is de vierde keer sinds december dat de vulkaan in het zuidwesten van IJsland is uitgebarsten. Volgens de meteorologische dienst komt er lava uit een scheur van zo'n 3 kilometer lang.

Honderden mensen die in de toeristische spa Blue Lagoon zaten, moesten geëvacueerd worden. De vorige uitbarsting was in februari, toen zaten er 20.000 mensen in de kou doordat verwarmingsbuizen waren geknapt door lava.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Vliegtuigen in het Midden-Oosten hebben steeds vaker last van spoofing. Valse gps-signalen die veelal worden verstuurd door militairen en rebellen om drones en militaire toestellen te dwarsbomen. Dat heeft ook effect op het commerciële luchtverkeer.

Vliegtuigen misleid door spoofing: 'Het gebeurt steeds vaker'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl