Harry Kane viert zijn goal

Bayern en Kane vestigen records tegen Darmstadt: 13 goals in 2 duels

Mede dankzij de 31ste competitiegoal van Harry Kane heeft Bayern München in de Bundesliga ruim gewonnen bij SV Darmstadt 98. Met Matthijs de Ligt in de basis werd het 2-5. Op 28 oktober maakte Bayern thuis al acht doelpunten tegen dezelfde tegenstander (8-0).

De dertien goals over twee wedstrijden betekenen een clubrecord. Niet eerder maakte Bayern in één Bundesligaseizoen zoveel doelpunten tegen een andere club.

Met de overwinning houdt Bayern druk op koploper Bayer Leverkusen, dat zondag op bezoek gaat bij SC Freiburg. Nummer vijf Borussia Dortmund ontvangt dan Eintracht Frankfurt. Nummer drie VfB Stuttgart won op bezoek bij Hoffenheim met 0-3.

Bayern keek tegen Darmstadt na een klein half uur verrassend tegen een achterstand aan. Tim Skarke rondde af na een spaarzame uitval. Nog voor rust herstelde Bayern de schade via Jamal Musiala op aangeven van Kane en via een kopbal van laatstgenoemde.

Persoonlijk record Kane

De 31ste goal van het seizoen voor Kane betekende een doelpuntenrecord voor een Bundesligadebutant. Voor de 30-jarige Kane was het ook een persoonlijk record. Voor het eerst in zijn loopbaan passeerde de Engelsman de grens van 30 competitiegoals in één seizoen.

Jamal Musiala scoort tegen Darmstadt

Met dank aan uitblinker Musiala, opgenomen in de Duitse selectie voor de komende interland met Oranje op 26 maart in Frankfurt, voerde Bayern na rust score op. Hij kapte twee verdedigers uit en schoot de 3-1 binnen en schonk daarna invaller Serge Gnabry een niet te missen kans.

In de extra tijd waren beide ploegen nog trefzeker, Mathys Tel voor Bayern en Oscar Vilhelmsson voor Darmstadt.