Amsterdam wint nipt in derby van Pinoké, Rotterdam domineert degradatiekraker

De derby van het Amsterdamse Bos tussen Pinoké en Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse is geëindigd in nipte overwinning voor Amsterdam (2-1). Zij blijven door de overwinning in het spoor van koploper Den Bosch.

Pinoké miste donderdagavond zes basiskrachten: Lana Kalse, Kiki Rozenmeijer, Frances Westenberg, Flo Klinkhamer, Milou Jaeger en Josephine Murray. Amsterdam moest het zonder Marijn Veen en Freeke Moes stellen.

Vreugde bij de speelsters van Amsterdam

Pinoké nam verrassend de leiding met een slim uitgespeelde counter na een foutje van Sabine Plönissen: spits Maxime Kerstholt zorgde voor de 1-0 voorsprong.

Amsterdam wist echter snel weer de schade te herstellen. Fay van der Elst bracht de stand op 1-1. Daarna hielden beide teams elkaar in evenwicht.

In het laatste kwart kreeg Amsterdam nog enkele kansen bij strafcorners. De eerste werd genomen door Filiz Tuzgöl, maar haar poging eindigde boven het doel. De achtste strafcorner van de wedstrijd resulteerde uiteindelijk wel in de 2-1 voorsprong voor Amsterdam. Fay van der Elst tikte de bal binnen voor haar tweede doelpunt van de avond.

Pinoké kreeg nog enkele mogelijkheden om gelijk te maken, maar slaagde er niet in om nog gelijk te maken.

Den Bosch overtuigt

Den Bosch, koploper in de competitie, had in de Brabantse derby geen enkele moeite met Oranje-Rood. De Eindhovenaren slaagden er weliswaar knap in om binnen een minuut op voorsprong te komen, maar dankzij een sterke wedstrijd van Frédérique Matla sleepten de Bosschenaren vrij eenvoudig de overwinning binnen.

Matla voltooide in het eerste kwart van de wedstrijd een hattrick. Met deze drie doelpunten erbij staat de aanvalster nu op zestien treffers. Uiteindelijk werd het 1-5.

Rotterdam domineert in kelderkraker

De degradatiekraker tussen Rotterdam en Tilburg werd een prooi voor Rotterdam. Joy Haarman zette Rotterdam op voorsprong en Florine Rodenburg maakte in het eerste kwart zelfs de 2-0.

Luca Preyde viert de 4-0

Na de rust scoorde Merel Boekhorst uit een strafcorner en Luca Preyde sloeg in het laatste kwart de 4-0 binnen.

Inge Dankers deed namens Tilburg nog wat terug (4-1).