Een van de beschadigde politieauto's
NOS Nieuws

Bestuurder met lachgas beschadigt meerdere auto's tijdens achtervolging

Een 24-jarige vrouw uit Rotterdam heeft gisteren tijdens een politieachtervolging twee auto's en een politieauto geramd. De vrouw had diezelfde dag al een rijverbod opgelegd gekregen vanwege het gebruik van lachgas achter het stuur.

Vier politieauto's raakten beschadigd tijdens de achtervolging. Een agent raakte gewond nadat die de controle over het stuur verloor en tegen een boom belandde.

Ballon aan de mond

De vrouw werd gisteren betrapt op het gebruik van lachgas achter het stuur. Ze kreeg direct een rijverbod. Later op de dag zagen agenten in Crooswijk de vrouw toch weer achter het stuur zitten. Tijdens de politiecontrole ging ze ervandoor.

Volgens de politie haalde de vrouw "de gekste capriolen uit met een lachgasballon aan haar mond". Zo reed ze onder meer over het fietspad en door de berm.

In een van de voertuigen die ze tijdens de vlucht ramde, zat een zwangere vrouw. Ze bleef ongedeerd. Volgens de regionale omroep Rijnmond kon een andere agent net op tijd wegspringen voor de auto.

De bestuurder werd uiteindelijk klemgereden op de Algerabrug en daar aangehouden. De vrouw wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag en rijden onder invloed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl