Amine Naïfi (Saarbrücken) juicht
NOS Voetbal

Stuntploeg Saarbrücken (derde niveau) naar halve finales: weer exit Bundesliga-club

Het is 1. FC Saarbrücken opnieuw gelukt. De nummer negen van het derde Duitse niveau is er voor de derde keer dit seizoen in geslaagd om een Bundesliga-club uit te schakelen in de Duitse beker en is daardoor halvefinalist. Borussia Mönchengladbach werd met 2-1 verslagen.

Na 93 minuten maakte Saarbrücken de winnende goal. Eerder werden recordkampioen Bayern München en Eintracht Frankfurt, finalist in de editie van vorig jaar, al uit het bekertoernooi gekegeld.

De wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach begon voor Saarbrücken met een domper. Al binnen acht minuten moest het de openingstreffer slikken.

Snelle gelijkmaker

Saarbrücken liet zich er niet door uit het veld slaan. Sterker nog: binnen drie minuten na deze tegengoal stond het alweer gelijk. Middenvelder Amine Naïfi schoot knap raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Daaropvolgend was het vooral Borussia Mönchengladbach dat de bal had. Desondanks kon de Bundesliga-club geen echte vuist maken op het drijfnatte veld van de derdedivisionist.

De beslissing viel in extremis. Waar iedereen zich al leek op te maken voor een verlenging, deed Saarbrücken nog een ultieme poging. Met succes: topscorer Kai Brünker schoot na 93 minuten de winnende goal tegen de touwen.

Vreugde bij de spelers van Saarbrücken

Het is niet de eerste keer dat Saarbrücken stunt in het Duitse bekertoernooi. Ook in het seizoen 2019/20 bereikte de club de halve finales.

In de halve finale is FC Kaiserslautern uit de tweede Bundesliga de tegenstander. De andere halve finale gaat tussen Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen en Fortuna Düsseldorf, dat eveneens uitkomt op het tweede niveau. Die wedstrijden worden op 2 en 3 april afgewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl