NEC zet in sterke tweede helft Heerenveen opzij en klimt naar zesde plaats

Bekijk de samenvatting van NEC - sc Heerenveen

NEC blijft het goed doen in de eredivisie. De Nijmegenaren slaan in eigen huis in een sterke tweede helft toe tegen sc Heerenveen en springen door een 2-0 zege over Go Ahead Eagles heen naar de zesde plaats, op slechts één punt van Ajax.

NEC en nummer negen Heerenveen, die bij de aftrap door een gaatje van vijf punten gescheiden werden, hielden elkaar lang in de greep. Veel te genieten viel er niet.

Het spektakel in de eerste helft liet tot de extra tijd op zich wachten. Een vrij trap van Tjaronn Chery werd gekeerd door Heerenveen-doelman Mickey van der Hart, die zich vervolgens ook met succes voor de rebound van Rober González wierp.

Kopballen Ogawa

Kort na rust was de thuisploeg, die energiek uit de kleedkamer was gekomen, opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een kopbal van Koki Ogawa stuiterde via de grond tegen de lat. Dat was ook meteen de laatste actie die Chery van dichtbij zag. Hij moest met ogenschijnlijk een spierblessure naar de kant.

Die domper werd halverwege de tweede helft weggespoeld door twee treffers, die de Nijmegenaren ook volledig toekwamen. Ogawa zag eerst een kopbal nog van de lijn gehaald worden door Anas Tahiri, maar uit de daaropvolgende hoekschop was het alsnog raak met het hoofd.

De feestvreugde op de tribune was amper verstomd of de 2-0 lag al achter Van der Hart. De doelman had bij het eerste doelpunt misschien meer kunnen doen, maar was op een inzet van González, na een trekbal van Mees Hoedemakers, kansloos.

De vijfde thuiszege op rij kwam daarna niet meer in gevaar voor de Nijmegenaren.