Oscars
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 10/3: Opening Nationaal Holocaust Museum • Oscars worden uitgereikt

In Amsterdam opent vandaag het Nationaal Holocaust Museum, in Hollywood worden de Oscars uitgereikt.

Eerst het weer: vandaag heeft de bewolking de overhand, al kan zeker in het midden en noorden ook de zon kort doorbreken. In het zuiden kan wat regen vallen. Bij een matige oostenwind wordt het maximaal 11 tot 13 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Israëlische president Herzog woont de opening van het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam bij. Vanwege zijn komst zijn demonstraties aangekondigd. Moskeeënkoepel M7 heeft koning Willem-Alexander gevraagd niet bij de ontvangst van Herzog aanwezig te zijn. De opening van het museum is rechtstreeks te volgen vanaf 11.45 uur op NPO1 en via NOS.nl en de NOS-app.
  • De Oscars worden uitgereikt. De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema kan het prestigieuze beeldje winnen voor zijn camerawerk in de film Oppenheimer.
  • Naar verwachting begint vanavond de islamitische vastenmaand ramadan. Dit is afhankelijk van de stand van de maan vanavond.

Wat heb je gemist?

Op de Oost-Afrikaanse eilandengroep Zanzibar zijn acht kinderen en een volwassene overleden na het eten van zeeschildpaddenvlees. Nog eens 78 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, zeggen lokale autoriteiten.

Het is niet duidelijk waar dat vlees, dat in het gebied geldt als een delicatesse, vandaan kwam en hoe het was bereid. De autoriteiten op het eiland hebben een speciaal team aangesteld dat er bij mensen op aan gaat dringen het vlees te laten staan.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

De Britse 'Robin Hood-boom' krijgt mogelijk een tweede leven. In september hadden onverlaten met een kettingzaag de Sycamore Gap Tree neergehaald. Het iconische plaatje vlak bij de Engels-Schotse grens werd elk jaar door duizenden wandelaars vastgelegd. Nu wordt de illegaal gekapte boom gekloond.

Illegaal gekapte Robin Hood-boom gekloond

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl