Zware regenval teistert Sumatra
NOS Nieuws

Zeker 19 doden en 7 vermisten na aardverschuiving en overstroming Sumatra

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen bij overstromingen en een aardverschuiving. Naar zeker zeven mensen wordt nog gezocht, zeggen lokale functionarissen.

Door zware regenval is een rivier buiten de oevers getreden in het westen van het eiland. Daardoor overstroomden verschillende bergdorpen in het district Pesisir Selatan.

Door het noodweer kwamen modder, rotsen en bomen van een berg af, zegt het hoofd van de rampenbestrijding in het gebied. Veertien woningen zijn bedolven geraakt door de aardverschuivingen.

Wegen geblokkeerd

In het zwaar getroffen dorp Koto XI Tarusan hebben reddingswerkers de lichamen van zeven mensen geborgen. In twee omliggende dorpen werden nog eens drie lichamen geborgen. In twee andere dorpen werden respectievelijk zes en drie lichamen gevonden.

Ruim 80.000 mensen zijn gevlucht naar tijdelijke opvangplekken van de overheid. Het reddingswerk wordt bemoeilijkt doordat wegen zijn geblokkeerd en op verschillende plekken de stroom is uitgevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl