Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold en City-spits Erling Haaland in actie tijdens het duel van een jaar geleden
NOS Voetbal

Liverpool en City gooien met modder voor kraker: 'Onze prijzen betekenen meer'

De gemoederen voor de kraker in de Premier League tussen Liverpool en Manchester City van komende zondag lopen op. Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold en City-spits Erling Haaland hebben met prikkelende opmerkingen de boel op scherp gezet.

City mag dan vorig seizoen de treble hebben gewonnen met de landstitel, de beker en de Champions League, volgens Alexander-Arnold stelt dat minder voor dan de prijzen die zijn club onder vertrekkend trainer Jürgen Klopp heeft gepakt.

"Alhoewel Manchester City meer titels heeft gewonnen en ogenschijnlijk succesvoller is dan wij, betekenen onze prijzen meer voor ons en onze fans vanwege de financiële situatie van beide clubs", meldde hij deze week in het Engelse voetbalblad FourFourTwo.

Trent Alexander-Arnold

Haaland reageerde daar donderdag op. "Ik ben hier nu een jaar, heb de treble gewonnen en dat was een lekker gevoel", zei de Noor tegen Sky Sports. "Ik denk niet dat Alexander-Arnold weet hoe dat voelt. Maar als hij dat wil zeggen, prima. Ze kunnen bij Liverpool praten wat ze willen, hij mag zeggen wat hij wil, ik snap alleen niet zo goed waarom."

Zondag 16.45 uur

Koploper Liverpool ontvangt zondag om 16.45 uur op Anfield nummer twee Manchester City. Op de ranglijst zit er maar één punt tussen de twee rivalen. Arsenal volgt op één punt van City op de derde plek.

Met zijn opmerking over de financiële situatie bij beide clubs doelt Alexander-Arnold op de manier waarop City zich sinds 2009 omhoog heeft gestuwd met (olie)dollars uit de Verenigde Arabische Emiraten, resulterend in zeven landstitels, drie FA Cups en zes League Cups, met de treble van vorig seizoen als slagroom op de taart.

Het gros van dat alles werd behaald onder Pep Guardiola, sinds 2016 de trainer in Manchester.

Daar kan Liverpool niet aan tippen. De 'Reds' werden in nagenoeg dezelfde periode - Klopp kwam in 2015 aan het roer - alleen kampioen in het seizoen 2019/2020, de eerste landstitel voor de club sinds 1990. Daarnaast won Liverpool onder Klopp één keer de FA Cup, één keer de League Cup en de Champions League in 2019 .

Erling Haaland

Ook Haalands teamgenoot Rúben Dias is niet te beroerd om Alexander-Arnold van repliek te dienen. De Portugees wrijft er bij de tegenstander van zondag graag in dat zijn club wel en Liverpool nog nooit de treble heeft gewonnen.

"De treble winnen is een gevoel dat je alleen kunt ervaren als je het ook echt hebt bereikt", zegt de verdediger bij de BBC. "Voor ons en voor onze fans is het wel duidelijk hoeveel het voor ons allemaal betekent."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl