President Xi Jinping bij de opening in de Grote Hal van het Volk
NOS Nieuws

Volkscongres in China: belofte van economische groei, journalisten welkom

China mikt op een economische groei van 5 procent. Premier Li Qiang heeft dat gezegd in de Grote Hal van het Volk bij de aftrap van het Volkscongres, het belangrijkste politieke evenement van het jaar in de Volksrepubliek.

De premier erkent dat het lastig is om het streefcijfer te halen omdat de Chinese economie kwakkelt. Het gaat niet goed met de vastgoedsector en het bedrijfsleven heeft het financieel moeilijk. Vorig jaar bedroeg de Chinese economische groei nog 5,2 procent.

In zijn toespraak schetste Li plannen voor meer uitgaven voor de ontwikkeling van geavanceerde technologie, het versterken van de Chinese strijdkrachten en het ondersteunen van de economie. Hij had het niet over een groot stimuleringspakket om internationale beleggers gerust te stellen.

Twaalf miljoen banen

Li sprak ook over een nieuw ontwikkelingsmodel voor de huizenmarkt waarbij er door de overheid gesubsidieerde en dus betaalbare woningen worden gebouwd. Verder had hij het over het verhogen van de inkomens, het creëren van twaalf miljoen banen en het energiezuiniger maken van de economie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl