NOS Voetbal

Bosz baalt na PSV-Feyenoord van persoonlijke fouten, Slot prijst 'vervelende Til'

Bosz: 'Een van onze minste wedstrijden, maar tevreden met resultaat'

Trainer Peter Bosz was na afloop niet tevreden over het spel van PSV in de topper tegen Feyenoord (2-2). "Ik vond dit een van onze minste wedstrijden van het seizoen", zei hij.

De coach kon weinig met het feit dat de wedstrijd in Eindhoven voor de neutrale toeschouwer uiterst vermakelijk was. "Misschien was het vermakelijk als je het over strijd hebt of over hachelijke momenten voor de doelen, maar die komen voort uit fouten."

Een fout van Olivier Boscagli voor rust had directe gevolgen voor PSV, want daardoor kon Feyenoord via Yankuba Minteh scoren (1-1). "Boscagli is een van onze meest technische spelers en gaat voor rust drie keer in de fout. Dat hoort niet bij hem, ook niet als een tegenstander veel druk zet."

Bekijk de samenvatting van PSV - Feyenoord

Bosz had ook kritiek op het veld van het Philips Stadion, dat al wekenlang in een slechte staat verkeert. "Iedereen glijdt uit, dat is een feit. Maar ook dan vind ik dat wij beter kunnen."

De trainer steekt vanavond naar eigen zeggen geen sigaar op, omdat het gat tussen PSV en Feyenoord tien punten is gebleven. "Als je een wedstrijd niet kunt winnen, moet je zeker niet verliezen. Dat hebben we gedaan."

Til net op tijd fit

Feyenoord-coach Arne Slot zag dat het verschil met PSV wederom niet groot was. Ook in de eerdere drie duels dit seizoen waren de verschillen klein.

Toch is er een flink gat op de ranglijst tussen de clubs. "Misschien zag je dat verschil niet vandaag, maar in andere wedstrijden komen wij niet tot makkelijk uitgespeelde kansen, waar PSV dat juist wel veel makkelijker doet", benadrukt Slot.

"PSV heeft gewoon heel veel scorend vermogen, met heel veel verschillende spelers. Kijk maar naar vandaag. Die vervelende Guus Til die een paar weken geblesseerd was, moet net tegen ons weer fit zijn. Dat is ook gewoon een wapen van PSV."

Slot heeft op zijn beurt misschien weer een wapen terug voor de resterende maanden van het seizoen. Zijn spits Santiago Gimenez vond in Eindhoven eindelijk weer het net, na een wekenlange droogte.

"Ik was niet de Santiago die ik was, hopelijk gaat dit doelpunt mij helpen", aldus de Mexicaan. "Misschien denk ik soms te veel na in het veld, maar dat is menselijk. Ik vertrouw erop dat er meer goals gaan komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl