Duizenden mensen een erehaag voor de rouwstoet
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Winsum neemt afscheid van doodgestoken tiener

Inwoners van het Groningse dorp Winsum hebben vandaag afscheid genomen van een 17-jarig meisje dat twee weken geleden om het leven werd gebracht.

De uitvaart was vanmiddag in de sporthal in het dorp. Daarna werd het meisje per koets naar de begraafplaats gebracht, waar ze in besloten kring werd begraven. Volgens RTV Noord vormden duizenden mensen een erehaag voor de rouwstoet.

Het openbare leven lag in Winsum vanwege de uitvaart vandaag grotendeels stil, schrijft de regionale omroep. Zo waren alle sportwedstrijden en trainingen afgelast en hingen de vlaggen in het dorp halfstok. Ook bleef het merendeel van de winkels uit respect voor de nabestaanden gesloten. Molens staan al de hele week in rouwstand.

Steekpartij

Het meisje werd op 21 februari op straat neergestoken. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Een 19-jarige man is opgepakt als verdachte. De twee kenden elkaar. De regionale omroep sprak met een groep jongeren die naar eigen zeggen bekenden zijn van het slachtoffer. Volgens hen gaat het om een kwestie in de relationele sfeer.

De politie is bezig met onderzoek. De verdachte zit nog vast en heeft volgens zijn advocaat inmiddels bekend dat hij het meisje heeft neergestoken, aldus de regionale omroep.

Er werd een erehaag gevormd voor het meisje:

Winsum neemt afscheid van 17-jarige tiener die werd doodgestoken

Advertentie via Ster.nl