NOS Nieuws

Wekdienst 2/3: SP neemt afscheid van Lilian Marijnissen • Uitvaart van rapper Bigidagoe

Goedemorgen! Vandaag neemt Lilian Marijnissen afscheid van haar partij de SP. En in Amsterdam is de uitvaart van rapper Bigidagoe.

Eerst het weer: Er zijn zonnige perioden en vanuit het zuiden neemt vanmiddag de bewolking toe. Later in het zuiden gevolgd door regen. Bij een stevige zuidenwind wordt het 10 tot 12 graden. Zondag is het vooral in het oosten zacht met 15 graden. In het zuidwesten is er meer bewolking, valt er regen en is het koeler.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De SP-leden nemen op het 29e landelijke partijcongres afscheid van oud-partijleider Lilian Marijnissen. In december maakte ze bekend op te stappen nadat haar partij van negen naar vijf Kamerzetels was gezakt.
  • De uitvaart van rapper Danzel Silos, bekend als Bigidagoe, is vandaag in Amsterdam. De 26-jarige werd zondagochtend neergeschoten. Woensdag werd een 20-jarige Amsterdammer aangehouden op de luchthaven van Parijs in verband met het schietincident. Gisteren konden mensen al afscheid nemen van Silos.
  • De WK indooratletiek in Glasgow wordt het hele weekend live uitgezonden bij de NOS, ook via livestream. Dagelijks van 20.00 uur tot 23.00 uur.
  • Verstappen begint nieuw Formule 1-seizoen met poleposition in Bahrein. De Grand Prix in Bahrein gaat om 16.00 uur van start.

Wat heb je gemist?

Een 54-jarige man uit de Amerikaanse stad Philadelphia die bijna 30 jaar in de gevangenis heeft doorgebracht en ter dood is veroordeeld, is vrijgesproken en vrijgelaten. Daniel Gwynn blijkt ten onrechte veroordeeld te zijn voor de dood van een vrouw in 1994 die bij een brand omkwam.

De destijds 25-jarige Gwynn zou door de politie zijn herkend uit een fotoreeks van verdachten. Maar nu blijkt dat zijn foto nooit in die reeks voorkwam. Zelf heeft Gwynn de foto's niet kunnen inzien, omdat het Openbaar Ministerie die kwijt zou zijn geraakt.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Femke Bol en Lieke Klaver gaan vanavond in Glasgow op jacht naar de wereldtitel indoor op de 400 meter. De twee Nederlandse atletes kwalificeerden zich gisteravond vrij simpel voor de eindstrijd:

Bol en Klaver naar finale 400 meter bij WK indoor

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl