NOS Sport

Roeblev scheldt lijnrechter uit en wordt gediskwalificeerd: 'Ben in mijn hoofd nog 16'

Andrej Roeblev is in de halve finales in Dubai vanwege een woede-uitbarsting gediskwalificeerd. In zijn partij tegen de Kazach Aleksandr Boeblik kreeg een lijnrechter bij een stand van 6-5 voor Boeblik de volle laag van de nummer vijf van de wereld.

De arbiter van dienst vond zijn uitval te gortig. Daarmee kreeg het tot dan toe bijzonder spannende duel een onverwacht einde.

Roeblev scheldt lijnrechter uit en wordt gediskwalificeerd

Roeblev kwam in de eerste twee sets terug van een break achterstand om zelf in de derde set een voorsprong te verspelen. De licht ontvlambare Rus was al enkele keren ziedend geweest op zichzelf na het verprutsen van breekkansen in die derde set.

Bij een 6-7, 7-6, 6-5 stand in het voordeel van de Kazach had de Rus zijn boosheid niet meer onder controle.

Horrorfilm en 16-jarige

Het is niet voor het eerst dat Roeblev (wiens naam in eigen land net als de fameuze iconenschilder als Roebljov wordt uitgesproken) op de baan zijn geduld verliest. Buiten de baan staat hij juist bekend als een rustige, haast verlegen jongeman.

Een kleine maand geleden vertelde de 26-jarige Roeblev bij het medium Tennis TV wat er in zijn hoofd gebeurt op de baan. "Je kunt beter niet in mijn hoofd kijken; dat is als een horrorfilm", zei hij. "Ik heb het lichaam van een volwassen man, maar een beetje de mentaliteit van een junior. In mijn hoofd ben ik nog altijd 16."

  • NOS
    Andrej Roeblev was openhartig tegen Tennis TV over de demonen in zijn hoofd tijdens een wedstrijd.
  • Instagram | Tennis TV
    Andrej Roeblev en Aleksandr Boeblik kennen elkaar al van jongs af aan.

Roeblev begon 2024 met een toernooizege in Hongkong. Bij de Australian Open verloor hij in de kwartfinales van de uiteindelijke winnaar Jannik Sinner.

Twee weken geleden strandde hij in Rotterdam ook in de kwartfinales tegen de Australiër Alex de Minaur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl